Продукти: (за 4 порции)
· 200 г кори за лазаня
5 домата
· 50 г настъргано сирене “Чедър”
За соса:
· 50 г краве масло
· 1 глава лук
· 50 г брашно
· 600 мл прясно мляко
· 1/2 ч.л. горчица
· 1ч.л. сос “Уорчестър”
· 175 г настърган “Чедър”
· 400 г риба тон от консерва в собствен сос
· сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме нарязания на ситно лук в маслото, поръсваме с брашното, пържим още малко и разреждаме с прясното мляко. Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме соса “Уорчестър”, размитата в малко вода горчица, рибата и настъргания “Чедър” за соса. Варим 2-3 мин.
Леко намокряме корите за лазаня. В намаслена тавичка разстиламе един пласт от соса. Покриваме с кора и намазваме втори слой сос. Отгоре подреждаме нарязани кръгчета домати и пак слагаме кора. Продължаваме до изчерпване на продуктите. Завършваме със сос и риба тон. Наръсваме отгоре настъргания “Чедър”, украсяваме с няколко резенчета домати. Загряваме
Покриваме тавата с фолио и печем 25 мин на 180°С. Махаме фолиото и печем още 15 мин.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...