Кулинарни рецепти » Равиоли с кайма

 Равиоли с кайма

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 5 яйца
• 100 г кайма
• 50 г кашкавал
• 1 филия сух хляб
• 1 глава лук
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, 3 яйца, индийското орехче, сол и малко вода замесваме твърдо тесто, което оставяме да престои 40 мин. Омесваме каймата с 1 яйце, ситно нарязания лук, накиснатия и отцеден хляб, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус.

Разточваме тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко от приготвената плънка, намазваме ги по края с последното разбито яйце и ги прегъваме по диагонала, като притискаме краищата, за да залепнат.

Варим готовите равиоли в леко подсолена вода 1-2 минути след като изплуват на повърхността.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало