Продукти:
• 1 кутия канелони
• 1 патладжан
• 3 тъмнозелени тиквички
• 1 жълта чушка
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г пушено сирене
• 1-2 с.л. настърган пармезан за плънката
• 1-2 с.л. зехтин, босилек
• черен пипер, сол
• настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Попарваме за кратко време в подсолена вода, изплакваме и ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещения зехтин. Щом поомекнат, прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на малки парченца, и също ги запържваме. Прибавяме 1-2 с.л. ситно нарязан босилек, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Захлупваме и задушаваме десетина минути на слаб огън.
Махаме капака и готвим още 5 мин на силен огън. Отстраняваме от огъня, изчакваме зеленчуците да поизстинат и разбъркваме със ситно нарязаното пушено сирене и настъргания пармезан.
Пълним канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с малко пармезан и печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С. Украсяваме готовото ястие с листенца пресен босилек.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...