Продукти: (за 4 порции)
· 500 г юфка
· 400 г грах
· 40 г краве масло
· 100 г настърган кашкавал
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Разтопяваме маслото и запържваме граха. Наливаме малко гореща вода и задушаваме.
Щом грахът омекне, прибавяме юфката, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...