Кулинарни рецепти » Задушен киселец с яйца

 Задушен киселец с яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 1 кг киселец
· 1 к.ч. олио
· 4 яйца
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме киселеца на ситно, слагаме го в сгорещената мазнина, посоляваме и задушаваме, докато омекне и остане на мазнина.

Смесваме с разбитите яйца, които сме посолили на вкус, разбъркваме и след 2-3 мин отстраняваме от огъня. Разпределяме на порции, поръсваме с черен пипер и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало