Кулинарни рецепти » Дробчета по селски

 Дробчета по селски

Продукти:

• 500 г пилешки дробчета
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 печени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме дробчетата и ги натриваме със сол и черен пипер. Овалваме ги в брашното и леко ги запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги да се отцедят, а в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук.

Щом поомекне, поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ивички чушки. Поръсваме с натрошена чубрица и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре, връщаме дробчетата, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме десетина минути на тих огън.

По желание можем да поръсим готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало