Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг пилешки дробчета
• 1 кофичка заквасена сметана
• 1 опаковка топено сирене с гъби
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме дробчетата. Слагаме ги в тенджера от огнеупорно стъкло и ги покриваме със сметаната. Отгоре нареждаме топеното сирене. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Не слагаме вода и мазнина.
Захлупваме и печем 1 час в слаба фурна. Разбъркваме само веднъж, колкото да се смесят продуктите.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...