Кулинарни рецепти » Сарми с охлюви

 Сарми с охлюви

Продукти: (за 4 порции)

• 30 охлюва
• 100 г ориз
• половин пакетче краве масло
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• 20-30 лозови листа
• черен и червен пипер
• копър,сол

Начин на приготвяне:

Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ориза. Връщаме охлювите, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан копър, черен и червен пипер. Разбъркваме и разпределяме сместа по лозовите листа, от които увиваме сармички.

Нареждаме сармичките в тенджера, заливаме ги с равни количества мляко и вода и варим 20 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало