Кулинарни рецепти » Винен кебап от риба

 Винен кебап от риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг морска риба
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и я нарязваме на малки парченца. Посоляваме и изпържваме в част от мазнината.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, брашното, черен пипер и сол на вкус. Разреждаме с половината от виното и 1 ч.ч. топла вода и кипваме.

Пускаме рибата, поръсваме червения пипер и добавяме дафиновия лист. Наливаме останалото вино и задушаваме на тих огън, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало