Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле /около 1 кг/
• 3-4 пилешки дробчета
• 1 филия сух бял хляб
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• 4-5 стръкчета естрагон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в малко вода или прясно мляко и го смиламе заедно със сварените в подсолена вода дробчетата и нарязания естрагон. Подправяме сместа със сол и черен пипер и пълним пилето с нея.
Зашиваме отвора с безцветен конец, намазваме пилето с част от маслото и поръсваме със сол и черен пипер. Печем 40-50 мин на скара, като от време на време обръщаме и мажем със смес от останалото масло, олиото и ситно нарязани листенца естрагон.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...