Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 с.л. олио
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Нареждаме парчетата месо в плитък съд и ги заливаме със смес, приготвена от олиото, лимоновия сок, кориандъра и счукания чесън. Оставяме порциите да престоят в маринатата няколко часа на хладно, като от време на време ги обръщаме.
След това отцеждаме парчетата месо, посоляваме и ги нареждаме върху намаслена скара. Печем 30-40 мин като переодично обръщаме и мажем с маринатата.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...