Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено месо от сърна
• 1 глава кромид лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1к.ч. бяло вино
• 100 г прясна сланина
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме изкиснатото месо със студена вода и го нарязваме на парчета, които смиламе заедно със сланината. Прибавяме чубрица и сол и омесваме много добре месото. Оставяме го да отлежи 1 денонощие в хладилник.
Добавяме виното и отново оставяме да отлежи най-малко 4 часа. След второто престояване прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и омесваме добре каймата. Оформяме кюфтета, които изпичаме на скара.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...