Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешко месо
• 800 г пресен зелен фасул
• 4-5 стръка зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеления фасул, нарязваме го и го слагаме в съд с кипяща подсолена вода да се вари.
В друг съд с кипяща подсолена вода слагаме да се вари месото заедно с част от маслото и нарязания лук /по желание и скилидки чесън/.
Когато фасулът уври, прибавяме към него месото заедно със соса, в който е вряло, и останалото масло. Поръсваме ястието с червен пипер, посоляваме и оставяме да къкри на тих огън десетина минути. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...