Кулинарни рецепти » Панирани шницели от кайма с плънка

 Панирани шницели от кайма с плънка

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 глава
• 1 яйце
• 1 филия хляб
• чубрица, кимион
• черен пипер
• олио за пържене

За плънката:

• 2-3 гъби
• 100 г кашкавал
• 100 г пушено сирене
• 1 кисела краставичка

За панировката:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбок съд, смесваме с нарязания лук, яйцето, накиснатия във вода и изтискан хляб, кимион, черен пипер и чубрица, сол. Омесваме добре и оставяме в хладилника за около час.

Разделяме каймата на 6 части и във всяко парче слагаме кубче кашкавал, пушено сирене, краставичка и ситно нарязани гъби. Завиваме каймата и оформяме на шницел.

Потапяме първо в брашно, а после в яйце и пържим в сгорещена мазнина до златисто.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало