Кулинарни рецепти » Котлет с пълнеж

 Котлет с пълнеж

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г свинско месо от ребрената част
• 1 с.л. варен мозък
• 1 кисела краставичка
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. коняк
• 1 с.л. сметана
• 1 яйце
• малко настъргана лимонова кора
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Разрязваме месото хоризонтално през средата почти до края на коста така, че да се получат два котлета, закачени един за друг. Поръсваме със сол и черен пипер.

Смесваме ситно нарязаните мозък, краставичка и магданоз, маслото, жълтъка от яйцето и по малко настъргана лимонова кора, сол и черен пипер. Сместа разстиламе в разреза между двата котлета. Прихващаме свободният край на котлетите с конец и ги оставяме отлежат около 1 час.

Изпържваме котлетите от двете страни и ги слагаме в затоплена чиния.

Кипваме мазнината от пърженето с малко бульон или топла вода, посоляваме и отстраняваме от огъня. Застройваме със сметаната и изсипваме в чинията до котлетите. Поливаме котлетите с коняка и непосредствено преди сервирането запалваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало