Кулинарни рецепти » Ароматна манджа

 Ароматна манджа

Продукти:

• 1 връзка лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка джоджен
• 3 с.л. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лапада. Нарязваме го на лентички и разстиламе половината на дъното на плитка тенджера.

Поръсваме отгоре 1 с.л. ориз, покриваме със ситно нарязания лук и отново поръсваме 1 с.л. ориз. Върху него разпределяме наситнения джоджен, поръсваме с останалия ориз и покриваме с останалия лапад.

Наливаме олиото и 3 ч.ч. хладка вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, захлупваме и оставяме манджата да ври на тих огън, докато зеленчуците омекнат и оризът се свари.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало