Продукти: (за 1-2 порции)
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 ябълка
• 2 картофа
• 1-2 гъби
• 2 с.л. грах
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 с.л. гроздов сок
• вино или гореща вода
• 5-6 с.л. галета
• 1 филия бял хляб
• 2 яйца
• доматено пюре
• черен пипер, сол
За палачинково тесто:
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• кисело мляко или вода
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и леко го запържваме в олиото. Прибавяме граха и ситно нарязаните гъби, картофи и ябълка и задушаваме. По време на задушаването наливаме виното. Когато зеленчуците омекнат, прибавяме накиснатия във вода хляб, единия жълтък, доматено пюре, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме сместа много добре и ако е рядка, добавяме трохи от сух хляб.
Отделно от палачинковото тесто изпържваме 2 палачинки. Разпределяме по равно върху тях приготвената плънка, прегъваме ги на две, панираме последователно в разбитите 1 яйце и 1 белтък и в галетата и ги изпържваме от двете страни до златисто оцветяване. Поднасяме шницелите студени със салата според сезона.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...