Кулинарни рецепти » Панирана целина

 Панирана целина

Продукти: (за 2 порции)

• 2 глави целина с няколко листенца
• 1 ч.ч. зеленчукова отвара или подсолена вода
• 2 яйца
• галета, брашно
• лимонов сок, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината филийки с дебелина 1 см. Пускаме ги в кипяща зеленчукова отвара и ситно нарязаните листенца от целина. Варим на тих огън до полуомекване, като от време на време обръщаме филийките с лъжица. Изваждаме ги и оставяме да отцедят и изстинат.

Поръсваме със сол, черен пипер и лимонов сок и ги потапяме последователно в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим ги в силно загрята мазнина до златисто оцветяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало