Кулинарни рецепти » Картофени банички

 Картофени банички

Продукти: (за 4 порции)

6 средно големи картофа
300 мл прясно мляко
60 мл олио
3 яйца
настъргано индийско орехче, сол
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода до омекване, пресоваме и ги смесваме с прясното мляко, жълтъците и настърганото индийско орехче. Разбъркваме добре и съединяваме с разбитите на твърд сняг белтъци.

Оформяме банички, които пържим в сгорещено олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало