Кулинарни рецепти » Мариновани яйца

 Мариновани яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 8 яйца
• 1 глава лук
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. водка
• 4 с.л. захар
• 3-4 зърна карамфил
• 3-4 бахар
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 щипка канела
• сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10-12 мин в кипяща вода, обелваме ги и ги набождаме на няколко места с вилица. Варим ги още 10 мин във вода, към която сме прибавили ситно нарязаните лук, копър и магданоз, водката, 1 с.л. соев сос, бахара, карамфила, канелата и сол на вкус.

Изваждаме сварените яйца и ги нарязваме на резенчета. Нареждаме резенчетата ветрилообразно в чинията за сервиране и ги заливаме с останалия соев сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало