Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г зелен фасул
• 2 домата
• 5-6 картофа
• 1 глава лук
• 8-10 зелени джанки
• 1 чушка
• магданоз
• копър
• черен пипер, сол
• 1-1,5 л гореща вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на половинки, картофите - на кубчета, а лука, доматите и чушката скълцваме на ситно.
Посоляваме врящата вода и сипваме всичко, включително и джанките. Варим до хубаво омекване на зеленчуците.
Готовата чорба поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...