Продукти:
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. грис
• сол
• маслини за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и докато са още топли, ги обелваме и ги намачкваме с вилица. Разбърквайки прибавяме ситно нарязания лук, посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане наливаме на тънка струйка олиото. Подправяме с оцета и прибавяме ситно нарязания магданоз.
В отделен съд варим гриса в 1 ч.ч. подсолена вода, докато получим гъста каша. Смесваме картофите и грисената каша като непрекъснато разбъркваме. Посоляваме, ако е необходимо, разпределяме предястието в чинии за сервиране и украсяваме с маслини.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...