Кулинарни рецепти » Салата с шунка и грозде

 Салата с шунка и грозде

Продукти:

• 1 малка зелена салата
• 100 г ряпа
• 100 г червено цвекло
• 400 г червено грозде
• 500 г шунка
• 1/2 с. л. брашно
• 2 с. л. олио
• 1 с. л. зехтин
• 1 ч. л. захар
• 1 ч. л. течна сметана
• 50 мл портокалов сок
• 50 мл червено вино
• 1 с. л. оцет
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме шунката на лентички с дебелина 1 см. Подправяме с черен пипер и овалваме в брашното. Изпържваме ги в сгорещеното олио.

Сваряваме за 15 минути червеното цвекло в подсолена вода и го нарязваме на много тънки филийки. Настъргваме ряпата.

На дъното на чинията нареждаме листата от салатата. Отгоре насипваме гроздовите зърна, ряпата и червеното цвекло.

Смесваме добре зехтина, сметаната, сока, червеното вино, оцета, солта и захарта. Объркваме в маринатата шунката и я подреждаме в чинията. Заливаме салатата с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало