Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка кутийка варена царевица
• 1 червена пиперка
• 1/2 сварена бяла риба
• 1 парче овче сирене
• няколко листа зелена салата
• 4-5 с. л. олио
• 2 с. л. оцет
• 1 ч. л. горчица
• 1 главичка лук
• жълтъците на 2 сварени яйца
• магданоз
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Покриваме елипсовидна чиния с листата от салатата.
Нарязваме на ситно варената риба и пиперката (няколко кръгчета оставяме за украса), смесваме ги и изсипваме в средата на чинията. Покриваме с царевицата и гарнираме с парченца сирене, стръкчета магданоз и кръгчета пиперка.
Преди поднасяне заливаме салатата със смес от олиото, жълтъците, оцета, ситно нарязания лук, черния пипер и солта.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...