Диетични рецепти » Диета за буйна и блестяща коса

 Диета за буйна и блестяща коса

От началото на пубертета до края на живота си ние постепенно губим 40% от количеството коса, с което сме били „програмирани” да се родим. Понякога обаче този неизбежен процес протича по-драстично отколкото е нормално. Разреждането на косата и изтъняването на косъма се дължат на резки промени в хормоналното ниво, на неразумни диети за отслабване и на замърсения въздух в големите градове. Всички тези обстоятелства спомагат за изчерпването на наличните запаси цинк, витамини от група В и протеини, жизнено необходими за доброто състояние на косата. Не по-малко виновни са и неправилният начин на живот, нервното изтощение и преумората.

Полезните храни

За да остане косата ни по-дълго време блестяща и силна, трябва да неутрализираме ефектите от стреса и да се храним по-здравословно. Дерматолозите ни препоръчват да наблягаме на протеините с животински произход, чийто източник са месото и яйцата (растителните протеини не съдържат сернисти аминокиселини, участващи в изграждането на косъма), на мастните киселини от рибата, зехтина и орехите, на цинка от морските дарове.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Шведска диета с елда

Въпреки че често е възприемана като зърнена култура, всъщност елдата не е житно растение, а отделен вид. Вкусна и полезна, за нищо на света не пропускайте да я включите в диетичното си меню. Тя...

Истината за диетите

Започвате поредния експресен режим за вталяване и, разбира се, постигате целта си. След това обаче стопените с огромна мъка килограми се завръщат. Защо ли? Много просто - заради капаните, скрити в раз...

Киселото зеле - лек за стомаха

Киселото зеле освен вкусно е и изключително полезно. Още древните гърци са лекували раните си с него, а мнозина смятат, че е най-доброто средство срещу безсъние. Зелето прави чудеса за нервната систем...

Спанакът сваля кръвното

От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...

Начало