Продукти: (за 4 порции)
• 1 краставица
• 1 главичка червен лук
• 200 г краве сирене
• 2 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 с.л. зехтин
• сокът от половин лимон
• 1 к.л. едро счукан кимион
• 4-5 листа от маруля
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Намачкваме сиренето с вилица и го размесваме с лимоновия сок, зехтина и черен пипер на вкус.
Обелваме краставицата, отстраняваме семената и я нарязваме на малки купчета. Сипваме я при сиренето заедно със ситно нарязаните лук зелени подправки. Разбъркваме и сипваме салатата в чиния, покрита с листа от маруля. Поръсваме с кимиона.
За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...
Френски лекари са разработили седмично меню, благодарение на което можем не само да отслабнем със „скорост" половин килограм на ден, но и да се избавим от пърхота. В него не присъстват ненужни въ...
Приготвяни no безброй начини още от древността, философски символ на зачатието, на началото и края, яйцата са едни от най-често консумираните продукти на планетата. Нещо повече, въпреки някои опити да...