Продукти: (за 4 порции)
• 1 краставица
• 1 главичка червен лук
• 200 г краве сирене
• 2 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 с.л. зехтин
• сокът от половин лимон
• 1 к.л. едро счукан кимион
• 4-5 листа от маруля
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Намачкваме сиренето с вилица и го размесваме с лимоновия сок, зехтина и черен пипер на вкус.
Обелваме краставицата, отстраняваме семената и я нарязваме на малки купчета. Сипваме я при сиренето заедно със ситно нарязаните лук зелени подправки. Разбъркваме и сипваме салатата в чиния, покрита с листа от маруля. Поръсваме с кимиона.
От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И вс...
Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...
Ряпата е известна на хората от незапомнени вермена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Древногръцкият лекар Диоскорид (1 в. от новата ера) използвал широко в своята практика невенът. С него лекувал болести на черния дроб, на далака и жлъчния мехур. Благодарение на целебното растение той...