Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции пилешки гърди /по150 г/
• 6 с.л. соев сос
• 100 г мед
• 2 с.л. сусам
• 2 с.л. сусамово масло
• 2-3 скилидки чесън
• 1/2 ч.л. смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
Смесваме меда със соевия сос, сусама и сусамовото масло. Прибавяме джинджифила и счукания чесън и разбъркваме.
Заливаме пилешките порции с така приготвената марината и оставяме да киснат 1-2 часа, като често ги обръщаме. Нареждаме месото в тавичка и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
От незапомнени времена то храни и лекува хората. Още Питагор е писал: „Зелето постоянна бодрост и ведро настроение на духа.” Тогавашните лекари го препоръчвали на децата, за да не боледуват, а съвреме...
Репеят е двугодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън и бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено. Цветовете са двуполови с тръбесто венче, което н...
Тъй като са устроени различно, слабите места във физиката и психиката на двата пола не са едни и същи. Нищо чудно, че и болестите, които ги спохождат, не си приличат. Тествайте познанията си по въпрос...
Калината (Viburnum opolus) е измежду любимите храсти, които украсяват парковете и градините. През пролетта тя радва със своите белоснежни цветове, а през есента се отрупва с рубиненочервени плодове. П...