Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 4 чушки
• 1 домат
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките и семената.
Натрошаваме сиренето и го разпределяме в 4 гювечета, на дъното на които сме сложили по малко масло. Отгоре слагаме по една печена чушка и кръгчета от домата. Захлупваме и печем в умерена фурна.
След десетина минути заливаме гювечетата с останалото масло, в което сме запържили червения пипер. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и допичаме във фурната.
Месото е най-древната храна, употребявана от човека преди развитието на земеделието. Поради тази причина то и сега в по-голяма или по-малка степен присъства на нашата трапеза. Често по един или друг п...
Тази болест се характеризира със забавена перисталтика и е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С атони...
На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...