Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 непълна ч.ч. захар
• сокът и кората от половин лимон
• 2 големи ябълки
• 1-2 к.ч. плодове от компот
• 1 к.ч. орехови ядки
• сироп от малини /или вишни/
Начин на приготвяне:
Сипваме киселото мляко в платнена торба и го оставяме да се отцеди.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на дребни кубчета. Смесваме ябълките с отцеденото мляко и прибавяме настърганата лимонова кора, лимоновия сок, отцедените плодчета от компот и едро нарязаните орехови ядки. Разбъркваме леко сместа и я разпределяме в подходящи чаши или чинийки.
Преди поднасяне поливаме крема с малинов или вишнев сироп.
Ежедневната консумация на чаша червено вино предпазва зъбите от кариес, твърдят италиански учени от университета в Павия. Полезното свойство на червеното вино идва от химикал, който блокира действието...
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
Хроничният панкреатит е възпалително заболяване на задстомашната жлеза. Причинява се най-често от повтарящи се кризи и възпаления на жлъчния мехур и пътища, съпътстващи жлъчно-каменна болест. Честа пр...
Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми. Но култивирането и отглеждането ...