Продукти:
• 500 г малини
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. нишесте
• 3 яйца
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта заедно с млякото и слагаме сместа на огъня да кипне. Прибавяме нишестето, размито с малко вода. Варим при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато кремът изстине.
Разбиваме жълтъците на пяна и ги прибавяме към изстиналия крем. Изсипваме в чашите част от така приготвения крем. Разстиламе върху него малините на равни части и заливаме с останалия крем. След това оставяме да стегне.
Преди поднасяне украсяваме с разбитите на сняг белтъци. Можем да залеем крема и с малко прясно изцеден малинов сок.
Да, от плесен са направили първите антибиотици. Но това не означава, че днес трябва да прощаваме всичко на „зелените човечета". Защото много от плесените не само че не могат да лекуват, а, напрот...
Облепихата (Hippophae rhamnoides) е ягодоплодно лекарствено растение, широко разпространено в умерения климатичен пояс на Северна Европа, Азия, Монголия, Турция и особено в Сибир, Алтай, Белорусия, Ка...
Златният мустак (Callisia fragrans) е сред растенията, добили голяма популярност с лечебните си качества. Препаратите, приготвени от него, потискат патогенната флора в храносмилателния тракт, облекчав...
В часовете на най-голяма активност тялото отделя максимално количество течности - забележете, че до тоалетната ходите най-често тогава, когато се чувствате във върхова форма, докато през по-пасивните ...