Продукти: (за 4 порции)
• 200 г млади листа от глухарче
• 100 г листа от спанак
• 100 г киселец
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 връзка репички
• 4 твърдо сварени яйца
• 2-3 с.л. зехтин
• ябъков оцет, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме зелениите, отцеждаме ги и ги нарязваме на ивички. Прибавяме ситно нарязаните яйца и лукът нарязан на тесни кръгчета. Поръсваме зехтина, подправяме с ябълков оцет и сол и разбъркваме.
Оформяме салатата в средата на чинията за сервиране, а наоколо подреждаме репичките, нарязани на кръгчета.
Както гласи една древна легенда, пчелите са поискали от Бог да им помогне да защитават меда, който произвеждат. А Бог им отговорил: “Ще ви дам оръжие - остро жило, пълно с отрова. Но да знаете - ако е...
Диетата е основен лечебен фактор при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур. Лечебното хранене означава консумация на определени храни, приемане на повече течности и витамини, намалена сол, огран...
Толкова сме заети, че или не хапваме нищо през целия ден, или постоянно дъвчем нещичко, самозаблуждавайки се, че не приемаме кой знае колко калории. Последствията? Виждаме ги върху фигурата си. Има об...
Още през март пробиват цветовете на подбела и цъфтят до края на април. Това е многогодишно тревисто растение, което се среща из сенчестите и влажни ронливи места, покрай бреговете на деретата и поточе...