Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 буркан компот от ягоди /или други плодове/
• 1 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Отцеждаме киселото мляко и го разбиваме заедно със захарта. Разбиваме с миксер плодовете в компота. Прибавяме го към киселото мляко.
Накисваме желатина за двадесетина минути в хладка вода, след което го загряваме на водна баня, охлаждаме и го прибавяме към останалите продукти, като разбъркваме много добре.
Разливаме крема в чаши и охлаждаме 2-3 часа в хладилник. Преди поднасяне гарнираме със смлени орехови ядки, стафиди или сушени плодове.
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...
Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...