Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 буркан компот от ягоди /или други плодове/
• 1 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Отцеждаме киселото мляко и го разбиваме заедно със захарта. Разбиваме с миксер плодовете в компота. Прибавяме го към киселото мляко.
Накисваме желатина за двадесетина минути в хладка вода, след което го загряваме на водна баня, охлаждаме и го прибавяме към останалите продукти, като разбъркваме много добре.
Разливаме крема в чаши и охлаждаме 2-3 часа в хладилник. Преди поднасяне гарнираме със смлени орехови ядки, стафиди или сушени плодове.
Всички функции на човешкия организъм, свързани със сърдечната дейност, храносмилането, нервната или възпроизводителната система, си имат свой собствен ритъм. Именно с него трябва да се съобразяваме, а...
Копривата (Urtica dioica L.) е многогодишно двудомно тревисто растение с четириръбесто право стъбло, високо до 2 м, с пълзящо и разклонено коренище. Листата са срещуположни, назъбени, яйцевидни, тъмно...
Диетолозите единодушно препоръчват консумацията на супа вечер като единствено ястие. Супата, която най-успешно изгаря мазнини и едновременно с това залъгва глада, е канадски патент. Тази супа, разрабо...
1. Всеки ден изпивайте сока на два портокала. Витамин С неутрализира успешно свободните радикали, които разрушават имунната ни защита и стават причина за развитието на някои видове рак. И тъй ...