Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава целина
• 2-3 моркова
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2-3 яйца
• 50 г кашкавал
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите и целината на филийки и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и ги нареждаме в намаслена тавичка.
В половината от мазнината запържваме леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката с бульона, в който сме варили зеленчуците. Прибавяме постепенно разбитите яйца. Подправяме соса с черен пипер и сол, посоляваме на вкус и го изсипваме в тавичката при целината и морковите.
Поръсваме отгоре с настъргания кашкавал, поливаме с останалата мазнина и запичаме в силна фурна.
Някои жени следят за стройната си фигура и внимателно подбират менюто си. Едни лакомства попадат в групата „любими”, други се задоволяват с ролята на „понякога е позволено”, а трети са забранени. Учен...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...
Копривата (Urtica dioica L.) е многогодишно двудомно тревисто растение с четириръбесто право стъбло, високо до 2 м, с пълзящо и разклонено коренище. Листата са срещуположни, назъбени, яйцевидни, тъмно...
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...