Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 100 г хрян
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото, нарязваме го на кръгове и го варим в малко подсолена вода. Изваждаме свареното цвекло и го измиваме със студена вода. Така то остава червено.
Посоляваме и заливаме с оцета и олиото, които сме смесили и сме разбили добре. Поръсваме салатата с настъргания хрян и поднасяме.
Тя е много важна за успешното възстановяване на болния след инфаркта. Достатъчни са 1200-1500 калории дневно. Всеки трябва да помни, че инфарктът се развива от атеросклероза, а атеросклерозата - от по...
Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...
Всяка риба е по-постна от месото Погрешно. Риби като сьомгата и скумрията съдържат 10 -15% мазнини,докато в свинското филе, бялото пилешко или телешкия стек те са не повече от 3 до 5 %. Разликата...
Нашите родители, самите ние, а по всяка вероятност и децата ни ще прекарат своя живот под знака на най-различни заблуди и митове, свързани с това, което всеки ден слагаме на масата си. Прясното мляко ...