Ябълковата диета е идеална за отслабване. Ябълките са много ценен плод, в който участват почти всички необходими на организма витамини и минерали, а също фолиева киселина, захари и пектин. За да намали теглото “ябълковият ден”, е желателно той да се провежда 1-2 пъти в седмицата.
Съществуват няколко варианта на диета
Първи вариант:
В течение на деня трябва да се ядат само ябълки. При това толкова, колкото можете да поемете. Но много важно е да се пият и повече течности. Оптималното е да се пият успокоителни настойки от билки.
Втори вариант:
За ден трябва да се изяждат 1,5 кг сурови ябълки. При това нищо не трябва да пиете! Достатъчно е тази течност, която се съдържа в ябълките. Между другото, може да запечете ябълките във фурна.
Трети вариант:
Може да изберете и такъв вид диета - млечно-ябълкова. На 1 ябълка 1/2 чаша кисело мляко, 5-6 пъти на ден.
Диета за седмицата (за най-издръжливите):
1 ден - 1 кг ябълки
2 ден - 1,5 кг ябълки
3 ден - 2 кг ябълки
4 ден - 2 кг ябълки
5 ден - 1,5 кг ябълки
6 ден - 1 кг ябълки
Може да се пие чай, желателно зелен, и да се ядат сухарчета от черен хляб.
Още за полезния плод
Медиците не се изморяват да хвалят полезните свойства на ябълките. А известна английска пословица направо заповядва да се ядат ябълки, за да се избягва срещата с докторите. Неотдавна е било открито още едно ценно свойство на този плод - ябълките подобряват паметта.
Сътрудници от Масачузетския университет са открили, че системното включване на ябълките и ябълковия сок в менюто служи като най-добрата профилактика против разрушаване на мозъчните клетки, което води до загубване на паметта. Изследователите са заявили, че съчетанието на ябълките и ябълковия сок с балансирана диета е надеждна защита от окислителния стрес. Благодарение на своите антиоксидантни свойства ябълките помагат на старите хора да остават с ясна памет. Те са и най-доброто средство от природата за чистене на мастните плаки - убиец на холестерола.
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Шоколад, сушени плодове, пържоли, сирена... Можете да си ги позволите, дори ако ви се налага да отслабнете, стига да знаете кога точно да ги консумирате. Светлина по въпроса хвърлят френските лекари А...