Диетични рецепти » При ставни проблеми - прочистване с оризова диета

 При ставни проблеми - прочистване с оризова диета

Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използва сол. По желание се пасира или се ядат целите зърна. Разпределя се за един ден на 5 основни хранения.

Какво друго се консумира?

Ядат се продукти, богати на калий (сушени кайсии, стафиди, смокини, фурми, млади печени картофи) или се приемат калиеви препарати като “Панангин”. Такива препарати трябва да се приемат, защото при прочистването освен ненужните вещества от организма се извеждат и необходимите му соли, например калия.

Какво се пие?

По време на диетата се пие минерална вода (избира се според съдържащите се в нея елементи и района, от който е добита) или чай от шипки.

Колко време продължава диетата?

Прилага се 3 последователни дни. Редува се с 3 дни хранене с по 500 г сварено цвекло или същото количество ябълки. Курсът на приложение на диетата е през около 50 дни в продължение на няколко години, като това помага и за тонуса на организма, както и подобрява дейността на други органи и системи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Гроздовите семки са силни антиоксиданти

В съвременните условия все повече нараства интересът към антиоксидантите – вещества, които очистват организма от вредните свободни радикали и пречат за развитието на много болести. Тези вълшебни вещес...

Отслабвайте според фигурата си

Ханшът ви отчайва с размерите си... Дупето ви е плоско като дъска... Бюстът ви почти не се забелязва... Раменете ви са като на борец тежка категория... Според особеностите на физиката, с която човек с...

Тялото, за което мечтаете

Излишните заоблености се настаняват точно там, където най-малко ги желаем и очакваме, но това съвсем не е случайно. Генетичното ни наследство, промените в хормоналното ниво, заседналият начин на живот...

След менопаузата – чай с копър

Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...

Начало