Диетични рецепти » При ставни проблеми - прочистване с оризова диета

 При ставни проблеми - прочистване с оризова диета

Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използва сол. По желание се пасира или се ядат целите зърна. Разпределя се за един ден на 5 основни хранения.

Какво друго се консумира?

Ядат се продукти, богати на калий (сушени кайсии, стафиди, смокини, фурми, млади печени картофи) или се приемат калиеви препарати като “Панангин”. Такива препарати трябва да се приемат, защото при прочистването освен ненужните вещества от организма се извеждат и необходимите му соли, например калия.

Какво се пие?

По време на диетата се пие минерална вода (избира се според съдържащите се в нея елементи и района, от който е добита) или чай от шипки.

Колко време продължава диетата?

Прилага се 3 последователни дни. Редува се с 3 дни хранене с по 500 г сварено цвекло или същото количество ябълки. Курсът на приложение на диетата е през около 50 дни в продължение на няколко години, като това помага и за тонуса на организма, както и подобрява дейността на други органи и системи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Митовете и истините за храната

Съществуват множество широко разпространени твърдения, които много от нас са склонни да приемат безрезервно. Как обаче показват фактите: Вярно ли е, че трябва да се яде често и по малко? М...

Убиваме апетита с храна

Какво ли не сме готови да направим, за да убием апетита - от гълтането на различни (често съмнителни) хапчета до хирургични операции, които намаляват обема на стомаха... А има много по-лесен начин. Пр...

Витамините – какво трябва да знаем

Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...

Подправките в нашата кухня

Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...

Начало