Продукти:
• 300 г сварено бяло месо от пиле
• 2-3 моркова
• 500 г соеви кълнове
• 2 домата
За соса:
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. сусамов сос
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. студен пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо в леко подсолена вода и го нарязваме на ситно. Нарязваме доматите на кубчета. Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде.
Попарваме соевите кълнове във вряща подсолена вода, отцеждаме и ги изсипваме в широка чиния за сервиране. Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, нарязаните на кубчета домати и настърганите моркови.
Смесваме продуктите за соса и разбъркваме. Заливаме салатата с приготвения сос, посоляваме, разбъркваме и поднасяме.
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
От дълбока древност приписвали на мумийото вълшебни свойства. В Индия са лекували с него бронхит, камъни в пикочния мехур, воднянка, лишей и екзема. В Бирма са наричали мумийото час-тум (кръв от плани...
Всичко, което заплашва нашето здраве, красота, добро разположение на духа и психическо равновесие, е бяло, жълто, черно, сладко, мазно, свръхкалорично. И ужасно вкусно! Знаем го добре, но въпреки непр...
Дебел китаец – това е невъзможно. Китайците са слабички и стройни. Причината е в рационалното им хранене. Ето защо ви предлагаме този китайски вариант на диета, базирана на зеленчуковия бульон. О...