Диетични рецепти » Лечебните свойства на магнита

 Лечебните свойства на магнита

Наскоро откритите магнитни рецептори в човешкия мозък потвърдиха познанията на древните китайци и индийци, египтяни и гърци, че хората винаги са се влияели силно от земното магнитно поле. Спадането на интензитета на магнитното поле може да предизвика смущения със сложни симптоми: схващане на врата, раменете и гърба, болки в гръдния кош, упорита мигрена с гадене и повръщане, световъртеж, безсъние, запек, астения, безпокойство, страх и депресия, тахикардия и смущения в жлезите с вътрешна секреция.

Тези смущения изчезват при прилагането на магнитотерапията.

Магнитите увеличават съдържанието на кислород в кръвта, понижават нивото на холестерола и кръвното налягане, облекчават болките, засилват клетъчната регенерация и даже биха могли да задържат растежа на тумори.
Лечебното действие на магнитите е безвредно и има висок процент на добри резултати. Дори човек в добро здравословно състояние може да пие магнитна вода и да си сложи магнитна гривна, колие, колан, елече, стелки. Те имат вградени магнити, които създават постоянно магнитно поле. Когато постоянното магнитно поле прониква в човешкото тяло чрез индукция, предизвиква биоелектрически поток и има благотворно влияние върху целия организъм.
• За да се повиши ефектът, гривната се носи на китката денем и нощем.
• Когато северният полюс на магнита е поставен в областта на засегнатия нерв се получава успокояващо действие. Магнитотерапията предпазва и лекува от астма, ставни заболявания, дископатия, мигрена, шипове и много други болести на цивилизацията.


Магнетизмът въздейства не само върху кръвта, нервите и жлезите, но и върху клетките.

Доста изследвания съобщават за по-бързо излекувани фрактури, когато са били третирани с постоянно магнитно поле и магнитна вода. Пациенти, които са приложили магнитотерапията и пиене на магнитна вода, имат укрепнала имунна система.
Повечето научни експерименти се правят първо с животни, преди да се направят с хора. В Израел след тригодишна работа се получил следният неочакван резултат: 85 крави, които са пили само магнитна вода давали по 1 литър мляко повече дневно и са били продуктивни повече дни в годината, защото били здрави и силни. Подобни резултати са получени и при опити с овце, които давали по-висок добив мляко, месо и вълна; с кокошки и пуйки, които пък снасяли повече яйца.
В Унгария и Австрия използват магнитна вода за напояване на зеленчукови култури и овошки. Градинарите поливат зеленчуковия разсад с магнитна вода, за да го предпазят от болести и слани. И още нещо любопитно: тайната на прочутите в цял свят холандски лалета е в оросяването им с магнитна вода.
Логично е да се приеме, че след като магнитната вода има благоприятно влияние върху растенията и животните, би трябвало да се отразява благоприятно и върху човешкия организъм.

Магнитната чаша

Тя е изработена от специален материал, който създава постоянно магнитно поле. В нея се обработват вода, кафе, чай, плодови и зеленчукови сокове, компот, мляко и др. Достатъчно е чашата да престои пълна 10-15 минути. Под въздействие на полето водните молекули се отделят една от друга и се поляризират към двата полюса на магнитната чаша. И без да променя химическия състав, водата става лековита. Ако водата или другите течности бъдат пресипани после в стъклен или пластмасов съд, запазват лечебните си свойства до 72 часа. Те придобиват качествата на силно дисоцииран разтвор на минерални вещества, газове и биологично активни съставки. Това пък значително облекчава процеса на преминаване на йоните през клетъчните мембрани. Кръвообращението се подобрява и така отделните клетки се зареждат с повече кислород.

Магнитната вода

За разлика от обикновената вода, която се усвоява от организма не повече от 45%, магнитната се усвоява 100%. Това създава оптимални условия за работа на клетъчно ниво на всички органи и системи в организма.

Магнитната вода е диуретична и не образува микрокристали. Като стабилизира кристалоидния състав на урината, тя предпазва от образуване на камъни в бъбреците, пикочния мехур и жлъчката.
• Магнитната вода помага организмът да се освободи от излишните течности. По този начин кръвното налягане се понижава и видимо спадат отоците по долните крайници.
• Под въздействие на магнитната вода се подобрява метаболизмът и настъпва цялостно очистване на организма. Той става по-устойчив към заразни болести и по-податлив към други методи на лечение.
Магнитната вода се използва за профилактика и лечение на такива заболявания като: камъни в бъбреците и жлъчката, високо и променливо кръвно налягане, храносмилателни смущения (гадене, повръщане, подуване на корема, газове, запек), неврози, диабет, белодробни, алергични, чернодробни болести и др. При лечение на хипертония не съществува опасност от оводняване на организма, тъй като диуретичното действие на магнитната вода спомага за освобождаване на излишните течности. По този начин се намаляват и отоците по долните крайници и настъпва „прибиране” на черния дроб.
• Проведените клинични изпитания при лечение с нея показват благоприятно влияние на пациентите в около 78%. Лекарите препоръчват да се приемат 6 чаши магнитна вода (около 1,5 литра) дневно, разпределени по една преди и след всяко хранене. Употребата на магнитна вода трябва да бъде постоянна. Тя не е лекарство, а спомага за по-доброто и бързо усвояване на приеманите медикаменти.
• При използването на магнитна вода не се наблюдават никакви странични ефекти. Изключения са хората с вграден пейсмейкър (сърцето под въздействие на магнитите може да загуби ритъма си) и бременните.

Автор: д-р Елена Младенова

Представяме Ви:

Отслабвайте в зависимост от темпермента си

Без съмнение сте забелязали, че сред азиатките почти няма дебелани. Този очевиден факт се обяснява както със спазването на някои правила на древната китайска или японска медицина, така и с начина им н...

Хранене при бъбречна недостатъчност

Диетолечението се налага, когато креатинониновият клирънс спадне под 60 мл./мин и креатининът се увеличи над 200 микромол/литър. То включва контрол на приеманата вода, натрий, калий, калций, фосфор, б...

5 причини да обичаме зехтина

Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...

Дивите кестени са страхотно лекарство

Дивите кестени, широко известни с недотам привлекателното име конски кестени, са едни от най-разпространените дървета из улиците, парковете и градините на цялата страна. Кестенът е чудесно естестве...

Начало