Продукти: (за 5-6 порции)
• 6 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• 50 г краве масло
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното до златисто в по-голямата част от разтопеното масло и разреждаме с млякото. Оставяме супата да ври 5-6 мин на умерен огън, след което я отстраняваме от огъня. Прибавяме останалото масло, яйцата, които сме нарязали на дребни кубченца, и сол на вкус.
При поднасяне поръсваме с натрошеното сирене, размесено с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...
Приготвяни no безброй начини още от древността, философски символ на зачатието, на началото и края, яйцата са едни от най-често консумираните продукти на планетата. Нещо повече, въпреки някои опити да...
Бананът (Musa paradisiaca) е много разпространен южен плод из тропическите страни в Югоизточна Азия, Бирма, Индия, Шри Ланка, Латинска Америка, Канарските острови и др. Колко стара е културната форма ...