Продукти:
• 5-6 картофа
• 1-2 главички червено цвекло
• 1/2 ч.л. ситно настърган хрян
• 6-7 с.л. майонеза
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 6-7 маслини
• чесън, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и червеното цвекло. След като изстинат, ги нарязваме на кубченца. Прибавяме сол, черен пипер, оцет и чесън на вкус.
Размесваме с олиото и оставяме салатата да отлежи 1-2 часа. После я изсипваме в чиния, заливаме с майонезата и украсяваме с резенчета от сварените яйца и маслините.
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...
Дивите кестени, широко известни с недотам привлекателното име конски кестени, са едни от най-разпространените дървета из улиците, парковете и градините на цялата страна. Кестенът е чудесно естестве...
Разбира се, можем да се тъпчем с лекарства при най-малкото физическо неразположение или емоционален стрес, но по-добре, а и по-приятно е да заменим хапчетата с плодове, зеленчуци, месо или сладкиши, п...
Богатият и разнообразен състав на зелето го прави ценен хранителен, лечебен и диетичен продукт. Още гърците и римляните са използвали този зеленчук в народната медицина. Съдържа незаменими аминокисели...