Продукти: (за 4 порции)
• 400 г спанак
• 2 с.л.сусам
• 2 с.л. сухо бяло вино
• 1 с.л. соев сос
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака и го варим в подсолена вода. Щом поомекне, отцеждаме, изплакваме със студена вода и го нарязваме на ивички. Смесваме го със смления сусам.
Разбиваме виното със захарта и соевия сос, заливаме салатата и разбъркваме.
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...
Нашите родители, самите ние, а по всяка вероятност и децата ни ще прекарат своя живот под знака на най-различни заблуди и митове, свързани с това, което всеки ден слагаме на масата си. Прясното мляко ...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...
Блатният аир (Akorus Calamus L) е многогодишно тревисто растение, познато още от древността. За медицински цели се събират коренищата. Те са хоризонтални и се вадят през есента(септември-октомври) или...