Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции пилешки гърди /по150 г/
• 150 г кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
За соса:
• 250 г кисело мляко
• 4-5 стръкчета джоджен
• 1 парче краставица /около 100 г/
• 1 скилидка чесън
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим по няколко дълбоки резки в пилешките гърди и ги нареждаме в плитък съд.
Разбиваме киселото мляко заедно със счукания чесън, кимиона, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Заливаме гърдите с тази смес и оставяме да престоят 30-40 мин, като периодично ги обръщаме.
С помощта на блендер разбиваме млякото за соса заедно с обелената и нарязана краставица, счукания чесън и наситнения джоджен. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол и оставяме соса на студено.
Прехвърляме пилешките порции в тавичка и печем 30-35 мин при температура 200°С. Заливаме със соса и поднасяме.
Френски лекари са разработили седмично меню, благодарение на което можем не само да отслабнем със „скорост" половин килограм на ден, но и да се избавим от пърхота. В него не присъстват ненужни въ...
Въпреки че често е възприемана като зърнена култура, всъщност елдата не е житно растение, а отделен вид. Вкусна и полезна, за нищо на света не пропускайте да я включите в диетичното си меню. Тя...
Лечението на подагра извън пристъп включва: диетичен режим на хранене, медикаменти метаболизиращи пикочната киселина и медикаменти, които увеличават излъчването й. В случая с отоци само диетата не е д...
През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнад...