Диетични рецепти » Праз със сирене

 Праз със сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 стръка праз
• 300 г сирене
• 3 домата
• 4 с.л. олио
• 2-3 яйца
• 1-2 люти чушки
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на тънки кръгчета, слагаме го в тавичка с олиото и малко вода и задушаваме във фурната, докато омекне. Отгоре разстиламе обелените и настъргани домати и поръсваме с натрошеното сирене.

Печем в умерена фурна и когато сиренето се запече, заливаме ястието с разбитите с малко сол яйца и прибавяме лютите чушки. Допичаме в умерена фурна и поръсваме с червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вълшебната дюля

Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...

Фасулът - най-балансираният продукт

Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...

Лечебните свойства на целината

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

Народни рецепти за лечение с просо

Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...

Начало