Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 стръка праз
• 300 г сирене
• 3 домата
• 4 с.л. олио
• 2-3 яйца
• 1-2 люти чушки
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на тънки кръгчета, слагаме го в тавичка с олиото и малко вода и задушаваме във фурната, докато омекне. Отгоре разстиламе обелените и настъргани домати и поръсваме с натрошеното сирене.
Печем в умерена фурна и когато сиренето се запече, заливаме ястието с разбитите с малко сол яйца и прибавяме лютите чушки. Допичаме в умерена фурна и поръсваме с червен пипер.
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Още в древни времена крушите са сe радвали на особена почит, ненапразно Омир ги е възпял в своята “Одисея”. От фрески и стари писания научаваме, че те неотменно са присъствали върху трапезата на бога...
Сладоледената диета предизвика истински бум отвъд океана. Книгата, която описва вкусното отслабване, стана бестселър. А успехът й е много прост. Ако приемате дневно до 1500 калории, можете да консумир...
Учените смятат, че именно от старите възглавници ние получаваме гъбички, предизвикващи пърхот. Продължителният период на експлоатация довежда до това, че във възглавницата се заселват колонии от микро...