Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възрастни хора, болни от остеоартрит на колянните стави. Те ежедневно са приемали по 10 г желатин във вид на прах. След две седмици състоянието на болните се подобрило. Потвърдено е, че аминокиселините, съдържащи се в желатина, поддържат еластичността на ставния хрущял и забавят, а в някои случаи и предотвратяват неговото разрушение. Но да се отменят традиционните методи на лечение по време на желатиновата терапия не се препоръчва. Все пак не е известно все още колко дълго ще действа откритото природно лекарство.
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Изборът на този плод напомня за някакъв ритуал, а всъщност си е чиста лотария. Докато не разрежем динята, ние не знаем на какво сме попаднали - на анемичен и съвършено безвкусен екземпляр или на сочно...
1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите. 2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания. 3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3"...
От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...