Продукти: (за 4 порции)
• 600 г сварена или консервирана царевица
• 2 картофа
• 1 глава лук
• 1 л нискомаслено прясно мляко
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и пържим още 1-2 мин. Поръсваме брашното и при непрекъснато бъркане наливаме млякото.
Изчакваме супата да заври, прибавяме дафиновия лист, посоляваме и сипваме половината от царевицата. Варим 15-20 мин, оставяме супата да поизстине, изваждаме дафиновия лист и пасираме. Прибавяме останалата царевица, загряваме няколко минути на огъня и поднасяме.
Кокичето има силно лечебно действие и затова намира приложение в лечението на редица болести. То засилва слюноотделянето и потоотделянето, стеснява зениците. Прилага се при парези от различен характ...
Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използ...
В превод от латински карамфил означава “цвете на Зевс” или “божествено цвете”. Това е многогодишно растение с тъничко стъбло и нежни цветове. С лечебна цел се използва тревата, събрана по време на цъф...
Артритът е една от най-древните болести, известни на човечеството. Учените смятат, че от него са боледували даже динозаврите. Първият сигнал на задаващия се артрит са болките в ставите, подутините и п...