Диетични рецепти » Салата от карфиол, моркови и краставици

 Салата от карфиол, моркови и краставици

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-малка глава карфиол
• 1-2 краставици
• 4-5 моркова
• 4-5 с.л. зехтин
• лимонов сок, копър
• диетична сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го варим в кипяща вода, докато поомекне. Отцеждаме и го оставяме да изстине.

Прибавяме обелените краставици, нарязани на дребни кубчета, и настърганите моркови. Разбъркваме и подправяме със смес от лимоновия сок, зехтина и солта. Поръсваме готовата салата със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Специална диета предпазва от рак

За да не се допусне появата на рак на млечната жлеза през менопаузата, трябва да се съблюдава строг режим на рационално хранене. Хроничното преяждане, увеличената употреба на животински мазнини с висо...

Бадемите понижават холестерола

Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...

Хранене при чернодробни проблеми

Черният дроб, за разлика от сърцето, има чудотворни сили да регенерира, дори когато голяма част от клетките му са разрушени. Той може за няколко месеца да се възстанови, ако обременяването му се намал...

Шафранът - кралят на подправките

Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...

Начало