Диетични рецепти » Подлучени моркови и целина на фурна

 Подлучени моркови и целина на фурна

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3-4 по-големи моркова
• 1 глава целина
• 500 г лук
• 4-5 с.л. олио
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 дафинови листа
• магданоз, черен пипер
• диетична сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите и целината на филийки, като целината режем напречно, а морковите – по дължина. Посоляваме филийките и ги запържваме леко от двете страни.

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в същото олио заедно с целите скилидки чесън. Когато лукът омекне, прибавяме брашното и позапържваме, след което прибавяме доматеното пюре и червения пипер. Накрая наливаме 2 ч.ч. топла вода.

Изсипваме сместа в тавичка и пускаме няколко зърна черен пипер и 1-2 дафинови листа. Отгоре нареждаме морковите и целината. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желатин на прах при артрит на колянните стави

Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...

Не плашете кантара

Проста аритметика за тези, които искат да отслабнат 6 предупреждения Не бива да се сваля повече от 1 кг седмично. При бързо отслабване тялото ни губи не тлъстини, а първоначално течности,...

Гроздовите семки са силни антиоксиданти

В съвременните условия все повече нараства интересът към антиоксидантите – вещества, които очистват организма от вредните свободни радикали и пречат за развитието на много болести. Тези вълшебни вещес...

Бананът може да лекува

Бананът (Musa paradisiaca) е много разпространен южен плод из тропическите страни в Югоизточна Азия, Бирма, Индия, Шри Ланка, Латинска Америка, Канарските острови и др. Колко стара е културната форма ...

Начало