Продукти: (за 4 порции)
• 1 риба /около 700-800 г/
• 1 малка зелка
• 4-5 домата
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1-2 с.л. брашно
• лимонена киселина
• черен пипер, диетична сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я нарязваме на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в половината от олиото.
Нарязваме зелката на ивички и я стриваме с малко сол и лимонена киселина. Слагаме зелето в тенджера, наливаме останалото олио и задушаваме на умерен огън. Когато поомекне, прибавяме 2-3 обелени и настъргани домата, захарта и малко черен пипер.
Разбъркваме, изсипваме половината от сместа в тавичка и разпределяме върху нея парчетата риба. Покриваме с останалото зеле и нареждаме отгоре останалите домати, нарязани на филийки. Печем в умерено силна фурна.
Тъй като са устроени различно, слабите места във физиката и психиката на двата пола не са едни и същи. Нищо чудно, че и болестите, които ги спохождат, не си приличат. Тествайте познанията си по въпрос...
В процеса на остаряването настъпват различни изменения: намаляване на нуждата от енергия за тялото, намаляване на необходимостта от храна в по-големи количества, намаляване на мускулната маса и увелич...
През зимата и пролетта ние постоянно боледуваме - я грип ще ни налегне, я някоя настинка, кожата повяхва, косите ни се чупят и падат, и ние се превръщаме в пасивни заложници на тези болести. Но безнад...
В растителния организъм, освен органичните вещества, каквито са белтъците, мазнините, захарите и др. участват още много други химични елементи под формата на неорганични вещества. Основните химични ел...