Продукти: (за 5 порции)
• 1 зелка
• 1 к.ч. олио
• 50 г краве масло
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2 картофа
• 2-3 домата
• 3 с.л. ориз
• диетична сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Избираме по-голяма зелка и я издълбаваме.
Нарязваме на дребно лука, морковите, целината и картофите заедно с издълбаната вътрешност на зелката и ги задушаваме в маслото, докато поомекнат. Прибавяме ситно нарязаните домати и ориза, и задушаваме още 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер и дребно нарязан магданоз.
Напълваме зелката, поливаме я с олиото и печем в умерена фурна.
Може и да прозвучи смешно, но упражнението, което ви предлагаме, е полезно за всички хора (без страдащите от хемофилия и онкологични заболявания). При това не изисква специално приготовление. Достатъч...
Билките са лечебни растения, използвани като лекарства още от древността. А днес от тях се произвеждат стотици медикаменти. Ако имате възможност сами да се запасите с билки, лесно ще приготвите у дома...
От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...