Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни млади моркови
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 2-3 с.л. бяло вино
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 щипка черен пипер
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги слагаме в средата на голям лист алуминиево фолио. Поръсваме със счукания чесън, кимиона, черен пипер и сол на вкус. Напръскваме с виното и зехтина и загъваме фолиото, като плътно прищипваме краищата. Слагаме в тавичка и запичаме 30-35 мин в умерено загрята фурна.
Люлякът (Syringe vulgaris L.) е висок до 5 м храст, със срещуположни, целокрайни, яйцевидни, заострени листа с дръжки, дълги до 4 см. Цветовете са разкошни - многобройни, събрани в гроздовидни съцвети...
Сигурно и вие като повечето хора отглеждате стайни цветя, защото са красиви, радват душата и повишават настроението. Дори да нямате достатъчно време и място вкъщи, струва си да приютите няколко саксии...
Глината отдавна се използва като лечебно средство както за компреси и промивки, така и вътрешно. Вътрешната употреба на глината води до ефективно изчистване на организма. Тя обира токсините, гнилостн...
Да пречистим тялото и душата си, да се освободим от токсините, да си върнем нежния тен и прекрасното настроение... Мечтаем за това през цялата година, но най-голяма нужда имаме през преходните сезони ...