Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг дребни млади моркови
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 2-3 с.л. бяло вино
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 щипка черен пипер
• диетична сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги слагаме в средата на голям лист алуминиево фолио. Поръсваме със счукания чесън, кимиона, черен пипер и сол на вкус. Напръскваме с виното и зехтина и загъваме фолиото, като плътно прищипваме краищата. Слагаме в тавичка и запичаме 30-35 мин в умерено загрята фурна.
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
“Диета за идиоти” (Dieting for Dummies) се казва книгата на известния американския диетолог Джейн Кирби, в която освен всичко останало, са посочени и най-честите, основни грешки, които хората допускат...
Предлагаме ви три начина да олекнете с няколко килограма. Изборът е ваш! А защо да не опитате всичките и който ви допадне най-много, да го включите във вашата програма на живот. Минус 500 грама н...
Розата с право се смята за едно от богатствата на България: символ на българската красота, източник на богатства (розовото масло!). От древността е ползвана за лечение на много заболявания - в естеств...